divendres, 25 d’octubre del 2013

Deliruim-Lauren oliver

Delirium....un altre gran llibre de Lauren Oliver!!
En aquest llibre la trama es situa a els Estats Units, a Nord Amèrica....igual que els Jocs de la Fam!!!(.lll.).....però en aquest cas no tan enllà en el temps.
Tot comença quan uns científics van qualificar l'amor com la Deliria i van fer una cura, des de llavors tots els humans s'injecten la cura, excepte els salvatge com els anomenen els curats, els salvatges viuen fora dels límits.
En un món on dir t'estimo o simplement pensar-ho, és un motiu suficient per jutjar-te i tancar-te, la Lena viu convençuda que la cura es la via correcte i que l'amor simplement és una malaltia però quan va conèixer a l' Àlex tot va canviar...
Falten noranta-cinc dies per que l'hi administrin la cura a la Lena i ella està del tot convençuda de que la vol degut que quan era petita la seva mare estava afectada per la deliria, i la Lena farta de les males mirades volia estar curada. La seva millor amiga  però comença a sentir-se atreta per material "prohibit" com música no autoritzada i comença a voler anar a concentracions clandestines, però això passa després que es trobessin amb l'Àlex quan elles dos havien sortit a córrer. La lena va reconèixer l'Àlex a l'instant, ell era el noi que era a l'estudi quan a la lena l'estaven examinant per injectar-li la cura i triar-li un home per casar-se, com també quins estudis universitaris faria ( l'examinació es duu a terme mitjançant unes preguntes, i els examinadors trien envien una targeta amb els pretendents i llavors la noia en té de triar un, però també els examinadors trien la carrera i/o ofici que faria). Però en aquell examen el va interrompre unes vaques i un noi que protestaven per la cura, i aquell noi era l'Àlex però naturalment la Lena pensava que s'havia confós i donava gràcies que l'examen es tornaria a repetir l'examen perquè s'havia oblidat de totes les respostes preparades i això havia estat fatal.
En una batuda(una ronda de vigilància en que s'intenta esbrinar si hi ha conspiradors) , la Lena sabia que la Hana havia anat a una festa clandestina així que la Lena tan aviat com pot s'esmuny de casa de la seva tia (havia anat a viure allà quan la seva mare va morir) arriba a la festa clandestina abans que hi arribin els policies però aviat hi arriben i allà troba a l' Àlex que l'ajuda a escapar a partir d'allà s'enamoren i la Hana els cobreix quan es volen trobar. 
La Lena va descobrir que la seva mare en realitat no estava morta, estava tancada a la presó  però es va escapar. El dia de la cura s'apropava cada vegada més i van planejar escapar-se als territoris salvatges ja que l'Àlex ja havia portat a la Lena a veure el campament que quedava més a prop, el dia planejat per fugir els policies els van agafar així que van tenir que fer xocar la moto contra la reixa electritzada perquè tingues un curtcircuit i poder escapar-se pujant la reixa, però l'Àlex no va pujar per distreure el policies......I la Lena va córrer i córrer fins que ja no va veure cap llum, perquè l'Àlex li avia dit que corres....

Estic esperant la continuació dels llibres! és una trilogia (.lll.)
Per cert us recomano la saga de Caçadors d'Ombres! ja tinc llegit el 3r però aquests no els comentaré!! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada