divendres, 18 d’octubre del 2013

El llibre dels portals- Laura Gallego

El llibre dels portals, és un altre fantàstic llibre de Laura Gallego.
Tot comença quan en Tabit, un estudiant de l'Acadèmia dels portals té de fer l'examen final per ser un mestre. En Tabit, viatja a un poblet on un camperol,en Yunnek, quan ja té totes les coordenades i el lloc del seu portal al mur dels portals,l'hi comuniquen que el portal no es podra fer.
A l' Acadèmia, en Tabit espera amb delit saber qui ha triat el mestre Belban, però en Tabit s'emporta un decepció perqué al final tria a la Calindra una estudiant, que segons ell no és gens aplicada i per tant no s'ho mereix. En Tabit enfedat s'envà a preguntar el mestre Belban perqué ha triat a la Cali i no a ell, i ell li diu per la forma en que ella ha dibuixat el portal de prova, per ser tan innovador i natural, ell enfadat s'envà pensant que allò és un pergamí ple de guixades sense sentit.
Un dia arriva la  Tash una noia que s'ha passat tota la vida fent-se passar per un noi en una mina,la va trobar en Tabit en un castell d'un terratinent que volia abusar d'ella, en Tabit es trobava en aquella casa perquè allà hi ha un portal que conduia a la plaça del portals. La Tash a l'Acadèmia dormia a l'habitació  de la Cali.
Quan el mestre Belban va desparèixer tots quatre,en Tabit, la Cali, la Tash, i en Yunneck, el van buscar però quan es pensaven que no resoldrien mai el misteri van poder relacionar les desapericons de portals, i la poca quantitat de Bodarita (la Bodarita és el material que utilitzen els pintors de portals per pintar els portals, però la Bodarita s'estava acabant però la Tash va descobrir una veta de Bodarita, però no vermella, que és el color habitual sinò blava i el mestre Belban estudiava presisamnet això, les aplicacions de la Boadrita blava ) Després que en Tabit viatgés al passat seguint les passes del mestre a la nit que van matar el seu ajudant, els nois van seguir investigant fins que en Yunneck va aconseguir contactar amb la gent de l'Invisible. Ells li van dir que podia tenir el seu portal, ell va acceptar, però  quan els nostres amics restants van aconseguir desxigrar l'úlitm enigma per resoldre, els va portar a una illa on hi havia una casa amb un portal pintat de pintura lila. En aquella casa però quan ja estavan esbrinan la contrasenya per obrir el portal van arribar uns esbirros de l'Invisible amb en Yunneck, ells van lluitar contra els esbirros i en Yunneck també va ajudar els nostres amics .
Al final en Tabit aconsegueix obrir el portal on s'hi trobaran el mestre a una dimensió desconeguda, al final aconsegueixen tornar i descobreixen qui ésl'invisible.

Això és tot! sento no poder-lo haver penjat avans! com a conpensació aviat fare un altre comentari sobre DELIRIUM, un gran llibre de Lauren Oliver, amb espera dels tres altres llibres!!
Adèu caçadors .lll. (símbol dels THG els tres dits del mitg de la mà esquerre) 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada