diumenge, 15 de setembre del 2013

La Caiguda dels Regnes - Morgan Rhodes

La Caiguda dels Regnes..... narra la història entre tres regnes en guerra, Auranos (un gran regne pròsper i envejat) un regne que s'aproxima a un abisme de destrucció per culpa de la cobdicia i falta de seny, Palesia( terra miserable i pobre) que la gent viu amb ràbia contra Auranos, i només faltarà una guspira que encendrà el foc contra Auranos, i finalment Limeros ( un país fred i cruel igual que el seu rei) aquest també lluitarà contra Auranos amb Palesia però amb un objectiu diferent....MATAR el rei de Limeros conjuntament amb el de Auranos per aconseguir el poder absolut!

Tot comença quan la prinsesa d'Auranos, la Cleo, va amb un amic seu a Palesia a comprar un vi que diuen que és el millor. Però, per culpa d'un malentes amb els preus l'amic de la Cleo (que en principi seria el seu futur marit, però a la Cleo no li agrada) assasina el fill del vinater. Aquesta sense dubte és la guspira que farà encendre el foc de ràbia dins d'en Jonas envers Auranos, en Jonas farà tot el possible per arrabatar Auranos el seu poder.

Mentrestant, a Auranos la Celo encara esta comocionada per culpa de l'assesinat, però no té temps per penar en això perqué la seva germana està greument malalta i esta planejant una escapada a Limeros per conèixer una vigilant exiliada(els vigilanta teòricament en temps antics vigilaven el paradís, però si anaven permenenment a la terra no podrien tornar. Els vigilants també tenen poders, però més poderosos que les bruixes) que corren rumors que és a Palesia.

A Limeros, tot transcorre amb normalitat  exepte potser, que en Magnus el fill del rei, es sent exclós del palau en afers militars i manca d'afecte per part del seu pare.
Aviat però, Limeros s'alia amb Palesia gràcies a la insistència de Jonas a el seu rei o "guru"( perqué els habitants de Palesia són molt creients en la màgia).
També hi ha un fet molt rellevant la Lucia, la filla del rei, descobreix que pot fer màgia perqué en realitat ella no és una filla biòlogica del rei i la reina, sinò que unes bruixes la van "robar" per educar-la i va acabar amb el rei. El rei però vol utilitzar la seva filla com a arma, perqué creu que ella serà una gran bruixa, molt poderosa tal com va predir la seva consellera, una de les bruixes que la va sagrestar.

A Auranos, la Cleo s'escapa amb el seu millor amic, en nic, per buscar la guardiana exiliada, però el seu guàrdia ( el seu guàrdia que és en Thalon està enamorat de la Cleo i gual que ella d'ell però cap dels dos sap el que sent un de l'altre) s'en adona i la va a buscar després de dir-li al rei.
A Palesia es feien passar per dos germans del nord de Liemeros,  que volien descobrir les llegendes dels vigilants per escriure un llibre, el que els hi havia demanat el seu pare avans de morir. Però un dia els van preparar una emboscada i els van atacar aixì que ara només tenien quatre monedes que es van trovar a les butxaques. van anar a dormir a un llit sec de riu i van descidir que l'andemà anirien el port i tornarien a casa. la cosa no anava bé sempre sentien la mateixa resposa: que no hi havia cap vigilant, Aquell mateix dia però,després de preguntar a l'última dona, una altra dona del marcat els hi va preguntar d'on eren i els hi va oferir aixopulc. Aquesta dona va der la primera que va saber perqué venien a Palesia, per salvar a la seva germana ( aconsegir les llavos de raïm màgiques).
Aquella nit la dona, els va explicar els relats de Cleiona i Valoria les dos últimes deeses que es van barallar i la màgia va deixar de estar a l'abast del humans, i també els va explicar la història de l'eva l'última fetillera, era capaç de invocar els quatre elements ella sola i esclar era una vigilant, però la Eva es va enamorar d'un caçador i quan es va adonar que estava embarassada, les seves germanes encara estaven més geloses d'ella així que li van dir que sinò li doneven els familiars ( són ambre que vol dir foc, aiguamarina aigua, i l'òpal el vent) li reptarien la filla, aixì que la Eva que tenia la facultat de tocar els familiars els hi ha donar dos a cada una, i aquí té l'origen de la Cleiona i la Valoria. Però les dos deeses es van tornar mortals i no podien tornar al santuari, l'Eva no les havia avisat així que les dos germanes van acabr amb ella i la seva filla es va perdre, el caçador li va agafar l'anell per recordar-la i va esperar que aribés l'hora de la veritat, així que les deeses es van destruir es van tornar a convertir amb els familiars i el cçador els va amagar perqué portava l'anell de l' Eva.
La nèta de la dona que va estar present a la conversa s'en va anar a la taverna i allà es va trovar amb en Jonas que poc l'andemà segrasteria a la Cleiona i el seu amic, però en Thalon la salva. Tornant cap al port es troven a en Magnus el fill del rei de Limeros que vol sagrestar a la Cleo per fer xantatge a el rei d' Auranos per conquerir-lo, però en Thalon guanya els seus dos guardes amb les espases pero el Magnus aconsegueix matar-lo..........
La Cleo aconsegueix tornar a Auranos.
A les afores del castell de Auranos ja hi ha tota la cavalleria de Liemeros i Plasesia. El rei de Palesia es trova amb el rei de Limeros per saber si pot confiar en ell, i li demana que mati a el seu ajudant, ho fa, i tot seguit el mata a ell també.
Al final del llibre quan aconsegueixen entara al palau ho destrossen  tot, aconsegeixen entrar quan la Cleo s'adona que la seva germana és morta. Ella aconsegeix escapar i  es trova amb en Jonas que ara esta de la part de derrotar Limeros, ja que ara ha descobert com és.
La Cleo jura que serà forta, que recuperarà el seu legítim tron.

Això és tot i estic amb l'espera de la segona part!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada