dijous, 29 d’agost del 2013

El gorg negre - Margardida Aritzeta

El gorg negre.....un gorg especial, màgic, un portal que et porta a l'altre cara del Montseny, un Montseny màgic i perillós.
L'Alba, la protagonista, turmentada pels malsons del seu germà desaparegut, decideix anar-lo a buscar.
En un altre despertar dolent per culpa dels malsons, a la tauleta del llit s'hi troba la pedra plana que va fer servir al seu somni per tirar-la al gorg i sentir el seu germà.
Un dia entra el bosc per anar-lo a buscar, però cap d'una estona té gana hi es menja unes mandarines, després va anar descendint per un corriol cap a la clotada del gorg negre. Quan hi va ser, va tirar la pedra a l'aigua com el somni, però no va sentir cap veu. LLavors l'aigua del gorg negre es va separar  en dos, i l Alba hi va entrar, cridar l' Aram però no hi era, l'Alba va tornar enrere.
La tornada se li feia bastant llarga, sobretot perquè ja estava a la altura de la central elèctrica i no hi ha via cap rastre d'ella. Estava molt espantada perquè no entenia com es podia haver desorientat d'aquella manera.
Mentre es cruspia un entrepans, va notar una fiblada al coll, es pensava que era un mosquit però quan el va voler atrapar, va notar que era més gros i tou, era com una bola de ping de pong  , el va deixar a terra i quan l'estava observant, va notar que algú li respirava a l'orella. L'alba va cridar i el "nen" va cridar també.
L'Alba es va estranyar que un nen estigués allà sol i el va començar a interrogar, la Queralt ( la nena , que semblava un nen) li va dir que aquell ratpenat,era un espia del castell. L'alba no la va creure, mentre anaven caminant la Queralt li va dir que era un follet.
Quan van arribar on en principi era can Figueres no hi havia ningú i to semblava més vell... A la cuina hi havia una galleda d'aigua i l' Alba va veure aparèixer la seva aigua a l'aigua, li va dir que era una insensata, que no hauria de haver travessat el gorg tant jove, i que no perdés la pedra per res del món que sinó no podria tornar.
Aquí és on comença l'aventura de l'Alba a la recerca del seu germà, el que no sap ella ; és que s'haurà d'enfrontar molts perills per poder alliberar el Montseny màgic de la foscor que l'engoleix cada dia més.
El procés semblava que anava bé, fins quan va conèixer un jove cavaller, que va matar el drac, el que desde un bon principi havien cregut que era fosc, però en realitat era el guardià de la llum! Així que la història es complica cada vegada més, però al final tot s'arregla, i l'Aram pot viure en pau amb la seva dona, que és la filla del funcions en cap del castell, i la seva filla.
El principi de la foscor va ser que , un dia va arribar un jove monjo que portava unes serps en un cistell, les serps guarden unes pedres i a l'interior de les pedres hi ha uns éssers malèfics. O sigui la solució era matar les cries dels "ous".

Bé això és tot, he fet el comentari d'aquest llibre de tal manera que si us agrada, us el tindreu de llegir !!!!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada